Geschiedenis

De Vereniging voor Evangelisatie Het Mosterdzaadje heeft een lange geschiedenis. In 1889 werd in de winkel van Dijkkamp (nu Oranjeweg 117) op zondagavond besloten een vereniging op te richten. Drijvende kracht was evangelist Pieter van der Kam, toen actief in de evangelisatie Bethel te Emst.
Voortvarend werd het werk van de vereniging ter hand genomen. Enkele maanden later waren de statuten goedgekeurd. In augustus gingen school en evangelisatie van start in een gebouwtje dat inmiddels is verdwenen.
In 1904 werd de eerste steen gelegd voor een nieuw gebouw. Dat is het gebouw dat nu nog steeds dienst doet en in de volksmond ‘kapel’ wordt genoemd. Daar achter staat de school, die sinds 1972 niet meer in het oude gebouw wordt gehouden, maar in semipermanente gebouwen.
Elke week wordt er één dienst gehouden. Dit is de achterliggende 130 jaar vrijwel zonder uitzondering het geval geweest.

D.V. mei 2015 verscheen de jubileumuitgave Getuigen in Gortel ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan. Deze full colour uitgave (240 pag., geb. harde kaft) beschrijft de geschiedenis van school en evangelisatie. De uitgave kost €22,95 (excl. €3,65 verzendkosten) Bestellingen kunt u plaatsen in onze webwinkel. Een preview is hieronder beschikbaar.

Gortel Evangelisatie Het Mosterdzaadje